diumenge, 5 d’octubre del 2008

Setmana de turisme... Per fi!!!

Bé doncs ara que per fi he aconseguit les fotos que tant havia esperat, em disposo a narrar la setmana de turisme per la regió de Nordylland (zona més septentrional de la península) que vam tenir fa un parell de setmanes quan va pujar l'Alba.
El primer cap de setmana que va ser a Aalborg (per si encara no ho havia dit aquí es pronuncia "Olbor") la vam destinar a visitar totes les atraccions turístiques d'Aalborg, que per cert, no són moltes.
En primer lloc vam anar a visitar el zoològic que no és que sigui el Zoo de San Diego però té el seu encant, ja que és un zoo petitet i pot contemplar les bèsties i bestioles d'una forma força propera. L'endemà vam anar a visitar la torre d'aalborg, des d'on es pot contemplar tota la ciutat a vista d'ocell i a la tarda vam anar al cementiri víking que no deixa de ser una esplanada plena de menhirs però que si primer visites el museu, et pots fer una idea bastant acurada de com podien ser les cerimònies funeràries d'aquells personatges vestits amb vestits de cuir i cascs amb banyes d'ivori.
El cap de setmana següent, vam llogar un cotxe entre 4 i ens vam arribar al nord, al cap d'Skagen que té la particularitat de ser un punt geogràfic on s'uneixen dos mas, el mar Bàltic i el mar de Nord, tot formant una cresta que s'endinsa cap al mar, és força curió veure com en cosa de pocs, poquíssims metres, un mar és d'aigües més plàcides i "càlides" mentre que l'altre té les aigües més esvalotades i fredes, i fins i tot vam veure-hi una foca. Al tornar, ho vam fer per la costa oest per tal de poder veure unes dunes bastant espectaculars amb un far mig abandonat, tot plegat, juntament amb un dia molt clar (cosa extranya a aquestes terres) va fer que poguéssim gaudir d'unes vistes espectaculars. I per últim no podia faltar la visita a la Jomfru Ane Gade, que pels que tingueu poa memòria, és el carrer de bars per excelència d'aquesta ciutat.
En definitiva 9 dies intensos destinats a fer el "guiri" en el sentit més ampli de la paraula. Per tal de donar fe del que vam fer, aquí us deixo unes fotografies dels lloc que vam visitar:

Aquí tenim a l'Alba a l'entrada del zoològic i l'estàtua que et dona la benvinguda un cop has entrat al parc.
Aquí teniu la torre d'Aalborg des d'on es veu tota la ciutat i un exemplar MOLT ben concerbat, o em direu el contrari?

La primera és una foto del punt de terra més septentrional de la península i la segona i la tercera són a la duna i el far que vam visitar de baixada.



Ahir hi havia Oktoberfest (com tothom sap festa típica danesa), que ve a ser com la firabirra de molins però amb unes jerres en concordància amb la mida de la gent d'aquí, és a dir... enormes. Va estar força bé, cervesa, música i molta diversió, Així és com ens ho vam passar:

Com podeu veure amb els collarets típics del tirol estàvem completament integrats a la cultura tirolesa tot i no ser ben bé al tirol. En fi, la intenció és el que compte, i passar-s'ho bé encara més.

Una abraçada molt forta a tothom i fins la pròxima, que espero que no hagi de passar tant de temps.


5 comentaris:

L'avi Jordi ha dit...

Bé, molt fer el guiri, molta Oktoberfest (firabirra) i moltes fotos (algunes força xules) per donar-ne fe, però que no havies vingut a fer un projecte?, no hem vist cap foto del grup que ho testimonii, que poder és una tapadora? Jejeje.....

Veig que vas incloent paraules en l'idioma del país, espero que no te les inventis per fardar davant els que desconeixem per complert el danés, encara que ja sé que no és el teu estil.

Aprofita al màxim el temps i ja saps en quin dels seus sentits hi poso una mica més d'èmfasi, perquè també saps molt bé que el tren que transita per entremig els camps de tarongers no torna mai enrera.

T'estimem.

Marta Benet Caus ha dit...

Quina enveja m'ha fet veure aquestes fotos tant xules, mentres per aquí alguns treballen (que no jo, que encara estic de baixa fins a finals de novembre) tu fent el "guiri"... ben fet home!! Ah, i les festes fan molt bona pinta, per cert, compte amb les súper birres! Un petò i cuida't!

anca B-H ha dit...

Jajaja... que jo també treballo eh!!! això ho faig en les poques estones mortes que em deixa el projecte, i a més, aquí no vull avorrir-vos amb assumptes tant banals com són el projecte i les classes de Control Theory o Overvoltage Protections, aquí es tracte d'informar del que realment importa del programa d'estudis Erasmus. I no patiu que el tren no es deixa ni una taronja pel camí, el que passa és que alguna surt amarga i no es pot aprofitar XD.

Petons a tothom.

Alicia Cañellas ha dit...

Jejejeje... "informar del que realment importa del programa d'estudis Erasmus"... jajajaja
Serà per això que tothom que ha fet un Erasmus mai s'ha empenedit?? :-)
... Lo que donaria jo per tornar a la vida d'estudiant!!...(intentaria fer 4 Erasmus de cop! jejeje)
Petons! Cuida't i gaudeix!

Jana ha dit...

Digues que si padrí! No tot és treballar i conèixer món és molt important! No et perdis cap detall i el projecte... amb les hores que estas a la facultat segur que surt molt bé! Per cert, et demanaré unes classes de danès, serà possible?
1 petó